We hebben een aantal heerlijke gezonde recepten voor je uitgezocht. Eet smakelijk!

Omelet met zalm en spinazie


Ingrediënten

* 2 eieren
* 1 el kwark
* 1 flinke hand verse spinazie
* 1 el Philadelphia light
* 2 plakken gerookte zalm
* handje rucola

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren met de kwark door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper.
Verhit een scheutje olie in een koekenban en bak hierin de spinazie kort aan. Schenk het eiermengsel eroverheen en bak er een omelet van.
Leg de omelet op een bord en besmeer de helft met Philadelphia.
Leg de zalm erop en sluit af met een handje rucola.
Rol de omelet op, snijd hem doormidden en eet smakelijk!

Paprikaringen met ei


Ingrediënten
* 1 paprika
* 100 gram champignons
* 1 ei
* 50 gram hamblokjes
* 15 gram geraspte 30+ kaas
* 20 gram ui
* Peper
* Uienpoeder
* Paprikapoeder

Bereidingswijze
Snij de champignons en ui in stukjes.
Bak de champignons, ui en hamblokjes een paar minuten in een klein beetje olijfolie.
Gebruik dezelfde pan en snij een brede ring uit de paprika.
Leg deze in de pan en tik het eitje in de ring. Bak deze totdat het ei gaar is.
Bak de groentes en ham nog kort mee en strooi geraspte kaas en de kruiden erover en klaar is je overheerlijke maaltijd alweer!

Stamppotje van knolselderij

Ingrediënten (2 personen)

1 grote knolselderij (ca. 400 gram)
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
150 gram spinazie
250 gram rundergehakt
25 ml room
25 gram roomboter
Versgemalen peper en nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij in dikke plakken en schil ze. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Kook de knolselderij in weinig water in ca. 15 minuten beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie en bak de ui ca. 5 minuten zachtjes. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot het helemaal geslonken is.
Giet de knolselderij af. Voeg room en boter toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Schep het spinaziemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Maak van het rundergehakt 2 lekkere gehaktballen voor naast de stamppot of rul het er gewoon lekker doorheen.

Broccolisoep met prei

Ingrediënten (voor 4 porties)

* 1 broccoli
* 2 stengels prei
* 1 teentje knoflook
* Scheutje olijfolie
* 750 ml water
* 200 gram crème fraiche
* Peper of andere droge kruiden naar smaak
* Verse bieslook

Bereidingswijze

Snijd de prei in kleine stukjes en de broccoli in roosjes
Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg de gesneden prei en de geperste knoflook toe. Bak dit een minuut of 3.
Voeg de broccoliroosjes, water, bouillon, peper en bieslook toe en breng dit aan de kook.
Laat dit een minuut of 12 borrelen met de deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud van de pan tot een gladde soep.
Zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de crème fraiche toe en roer dit.
Vul 4 kommen met de soep en verdeel de rest van de crème fraiche. En als je het alleen voor jezelf maakt: bewaar de rest van de soep in de koelkast. Dit blijft zeker 3 dagen goed!

Nasi van bloemkoolrijst met gebakken ei


Bereidingswijze

Rasp 100 gram bloemkool (of koop het kant en klaar) en wok deze in 1 eetlepel olijfolie.
Als je het lekker vindt kun je ook wat stukjes kip wokken en doe je daar later de bloemkoolrijst bij.

Snij ondertussen een uitje, stukje prei, paprika en champignons (totaal 150 gram en wat jij lekker vindt) en wok dit mee.

Maak op smaak met wat paprikapoeder en kerriekruiden.

Bak nog 2 eieren erbij en je hebt een heerlijke nasi, maar wel koolhydraatarm.

Eventueel nog een Callowfit sausje erbij…

Courgetti met kip en gegrilde cherrytomaatjes

Ingrediënten (1 persoon)


* Cherrytomaatjes, 100 gr
* 150 gram courgetti
* 125 gram kip
* Basilicum
* Tijm
* Knoflook, 2 teentjes
* Halve ui
* Scheutje olijfolie
* Kokosolie
* Peper

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 graden.
Kip marineren in een eetlepel olijfolie en kruiden naar smaak.
Ovenschaal invetten met eetlepel olijfolie, tomaatjes er in doen, evt gewoon aan het takje.
10 blaadjes basilicum, eetlepel verse tijm, teentje knoflook in plakjes en een beetje peper toevoegen.
Ovenschaal 20 minuten in de oven.
Halve ui fruiten in een beetje kokosolie, daarin de kip wokken.
In een andere wok het andere fijngesneden teentje knoflook doen en daar vervolgens de courgetti aan toevoegen. Dat hoeft niet zo lang, beetje bite overhouden is het lekkerst.

Gevulde courgette met tonijn

Ingredienten (2 personen)

2 courgettes

1 blikje tonijn op water

½ rode ui

½ paprika

4 cherrytomaatjes

1 el creme fraiche

Klein handje 30+ geraspte kaas

 

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden.

Snijd de courgette doormidden en hol deze uit met een lepel en snij dit in kleine stukjes.

Doe de uitgelekte tonijn samen met de courgette, ui, cherrytomaatjes, paprika en de creme fraiche in een kom. Roer het mengsel goed door elkaar en breng het op smaak met peper en eventueel wat verse kruiden.

Vul de courgette met het mengsel en verdeel de geraspte kaas erover.

Doe de courgette in een ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven.

Bloemkoolcouscous salade

Ingrediënten

200 gram bloemkoolcouscous

15 gram rucola

1 tomaat

50 gram komkommer

125 gram gerookte kipfiletreepjes

Sausje Callowfit naar keuze

Bereidingswijze

Snij alle groentes en gooi alles bij elkaar in een mooi kom en klaar.

Broccoli salade met hüttenkäse en gerookte kip

Ingrediënten

* 200 gram broccoli

* 1 stengel lente ui

* 2 handen rucola

*4 cherrytomaatjes

* ¼ komkommer

* 25 gram hüttenkäse

*100 gram gerookte kip

* Peper

Bereidingswijze

Kook de broccoli beetgaar en laat het afkoelen.

Snijd de lente-ui in ringen, de tomaten doormidden en de komkommer in blokjes.

Verdeel de rucola en de gesneden groenten over het bord.

Verdeel vervolgens de broccoli, de gerookte kip en hüttenkäse over het bord.

Maak vervolgens lekker op smaak met een beetje peper.

TIP! Nóg lekkerder met een beetje honing mosterdsaus van Callowfit.

Omelet met Chinese groentes

Ingrediënten

* 2 eieren

*250 gram chinese groentes

*Chinese 5 kruiden

*Callowfit Chilisaus

 

Bereidingswijze

Klop de eieren en bak er een dunne omelet van

Wok de groentes met de Chinese 5 kruidenmix

Aftoppen met de saus van Callowfit

Wafel van bloemkoolrijst, ei en kaas

Ingrediënten

*200 gram bloemkoolrijst

*2 eieren

*15 gram 30+ kaas.

* 40 gram champignons

* 10 gram bosui/rode ui

* Chilipeper.

Bereidingswijze

Meng de bloemkoolrijst met de eieren en de kaas en leg deze op de wafelijzer.

Bak de champignons, rode ui en bosui in een pan met een klein beetje olijfolie. Even wachten tot de wafels klaar zijn en beleggen met de champignons, bosui en chilipeper

Salade van spinazie met parmaham

Ingrediënten

50 gram bladspinazie
25 gram Griekse feta
90 gram komkommer
95 gram trostomaten
3 plakjes parmaham
40 gram rode paprika
Scheutje balsamico (in het 900 niet geschikt, olijfolie met kruiden wel)

 

Bereidingswijze

Snij alle groentes in stukje. Leg de spinazie in een kom als bodem en vul de salade met de rest van de ingrediënten.

Sla wraps met kip
Ingrediënten
* Paar grote slabladen
* 125 gram gerookte kipfilet
* ¼ Komkommer
* 1 tomaat
* Callowfit honey mustard saus
Bereidingswijze:
Beleg een aantal grote slabladen met de gerookte kipfilet, reepjes komkommer en stukjes tomaat. Doe er vervolgens wat honey mustard saus van Callowfit overheen en rol de sla bladen op tot een wrap.
Egg-cited

Ingredienten
* 2 eieren
* 6 cherrytomaatjes
* 6 champignons
* 20 gram mozzarella
* 20 gram geraspte 30+ kaas
* Kruiden naar smaak (ik heb Italiaanse kruiden en verse basilicum toegevoegd)

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Snij de groenten, mozzarella, kluts de eieren en meng nu alles door elkaar inclusief de kruiden.
Vet een ovenschaaltje in met olie en giet het mengsel erin en bestrooi met klein beetje geraspte kaas.
Zet het gerecht 15 tot 20 minuutjes in de oven.

Spinazie met zalm

Ingrediënten

*125 gram gerookte zalm
* 200 gram verse bladspinazie
* 20 gram rode ui
* 30 gram roma tomaatjes
* 1 teentje knoflook
* El kokosolie

Bereiding
Wok de zalm met de rode ui en knoflook in de kokosolie. Voeg de spinazie toe en wok totdat de spinazie is geslonken. Dan de tomaatjes nog even kort meebakken.

Curry madras met bloemkoolrijst en kip

Ingrediënten (4 personen)

500 gr kipfilet, in blokjes gesneden
1 rode paprika
1 rode ui
1–2 teentjes knoflook, geperst
1 stukje verse gember (ter grootte van een duim)
3–4 grote tomaten
1–2 rode pepers
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl witte peper
1 tl chilipoeder
1 tl nootmuskaat
200 ml kokosmelk
600 gr bloemkoolrijst
1 limoen
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm in een grote sauspan op een middelhoog vuur 1-2 eetlepels wokolie. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-7 minuten goudbruin.
Snijd dan op een grote snijplank de paprika, tomaten en de rode ui in kleine stukjes. Schil de gember en snijd deze fijn in kleine stukjes. Snijd de rode peper ook in kleine stukjes.
Als je van extra pittig houdt, kan je de zaadjes erbij laten.

Laat dan het vocht van de kip uit de pan uitlekken en verplaats met een spatel de kip naar de andere kant van de pan. Schenk een beetje wokolie in de pan en voeg de rode ui en knoflook toe en bak dit kort mee.
Voeg dan ook de rode peper, paprika, gember, witte peper, kurkuma, koriander en komijn toe en bak dit 30 seconden al roerend mee.
Voeg dan de tomatenblokjes samen met de nootmuskaat en gemalen chilipeper toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat alles 10-15 minuten sudderen op een laag vuur.

Als de curry madras bijna klaar is, kan je de bloemkoolrijst roosteren. Verwarm hiervoor 1 el wokolie in een koekenpan. Voeg de bloemkoolrijst toe en kruid met peper en zout naar smaak.
Roerbak de bloemkoolrijst 2-3 minuten op een middelhoog vuur gaar.

Verdeel de rijst en curry madras over vier borden en garneer met koriander en vers limoensap.

Koolhydraatarme snert

Ingrediënten (goed voor 4 tot 6 kommen)
*500 gr knolselderij
*1 kleine ui
*175 gr broccoli
*1 grote prei of 2 kleine
*3/4 courgette
*1 teentje knoflook
*Bouillon van Straight away
*1,2 liter water
*2 laurierblaadjes

Bereiding
Pak een grote snijplank en snijd hier op de knolselderij, uien, broccoli, prei en courgette in kleine blokjes.
Doe de knolselderij, prei, broccoli en courgette in een grote kom en de uienblokjes in een apart kommetje.

Pak nu een grote soeppan en vul deze met 1,2 liter water. Voeg de bouillon toe en laat dit oplossen in het water. Voeg vervolgens dan de groente uit de grote kom in de pan en breng aan de kook. Pak ondertussen een kleine koekenpan en vet deze in met een beetje olijfolie. Bak hier de ui en geperste knoflook kort aan en voeg dit vervolgens ook toe aan de soeppan. Voeg als laatst ook de laurierblaadjes toe.

Kook de groente beetgaar (ongeveer 10-15 minuten). Verwijder dan de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de laurierblaadjes dan weer toe en doe de hele schouderkarbonade in de soep. Laat dit een uur pruttelen op een laag vuur.

Haal na een uur pruttelen de schouderkarbonade uit de soep en snijd deze in blokjes en verwijder het bot. Deze stukjes karbonade kunnen daarna de pan weer in. Haal de laurierblaadjes dan weer uit de soep en laat de soep nog naar wens door pruttelen. Breng de soep op smaak met en peper.

Stamppot rauwe andijvie

Ingrediënten (2 personen)
* 1 flinke stronk andijvie
* 300 gram bloemkool (eventueel ingevroren)
* 50 gram geraspte kaas 30+
* 1 el hüttenkase
* 1 snufje nootmuskaat
* 250 gram magere spekjes

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar.

Bak de spekjes op middelhoog vuur in een koekenpan tot deze goudbruin zijn. Het vet dien je niet af te gieten maar te bewaren want dit gebruik je voor de puree.

Giet de bloemkoolroosjes af en doe de bloemkoolroosjes in een grote pan. Voeg de kaas en de hüttenkase toe. Pureer het tot één geheel met een staafmixer voor gladde puree of met een pureestamper voor grove puree. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.

Was de andijvie schoon, snij deze fijn en voeg toe aan de puree. Roer de andijvie samen met de spekjes (inclusief het bakvet) door de puree.
Verwarm de stamppot nog even op middelhoog vuur, terwijl je het geheel goed blijft omscheppen. Voorkom dat de andijvie te veel gaat slinken, de stamppot hoeft alleen goed warm te worden.

Dan hoef je de andijvie stamppot alleen nog op smaak te brengen met peper (en eventueel een snufje zout) en serveren maar!

Lasagne met courgettebladen en gehakt

Ingrediënten (2 personen)

* 2 Courgettes
* 300 gr mager rundergehakt
* 1 pakje gezeefde tomaten
* 10 blaadjes Basilicum
* 1 teen Knoflook
* 1 ui
* Een klein handje 20+ geraspte kaas
* Beetje Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak het gehakt rul in een pan, snipper de ui en de knoflook en voeg toe.
Voeg ook de gezeefde tomaten toe, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen dunne plakken van de courgette, hak de basilicum fijn en voeg dit samen met een beetje Italiaanse kruiden aan de saus toe. Schep wat saus in de ovenschaal, verdeel en beleg met plakjes courgette, herhaal totdat de saus en de courgette op is.
Verdeel de geraspte kaas er oven en plaats in de oven voor 30 minuten.

Kipfilet met sperziebonen

Ingrediënten
* 125 gram kipfilet
* 100 gram sperziebonen
* 100 gram paprika
* 25 gram rode ui
* 25 gram lente ui
* 1 eetlepel olijfolie
* Peper
* Knoflook
* Zoutloze kipkruiden, verkrijgbaar bij jouw coach

Bereidingswijze

Snij de kip in reepjes en marineer deze in een mengsel van olijfolie/peper/kruiden.
Kook de sperzieboontjes.
Snij de paprika, de ui in reepjes en snij alvast de lente ui.
Bak de kip snel op hoog vuur in een wok pan gaar en voeg de ui toe.
Nu mag de paprika, gevolgd door de sperzieboontjes.
Als laatst garneer je het geheel met de lente ui.

Ei Muffin

Muffinvorm beetje invetten met olie.
Oven op 180 graden voorverwarmen.
200 gram groente, in hele kleine stukjes verdelen over 4 bakjes.
2 eitjes loskloppen en kruiden (kerrie, paprikapoeder bv) naar smaak en dat verdelen over de vormpjes.

Half uurtje in de oven: et voilà!
Meer groente past er bijna niet in.

Voorbeelden groente: champignons, courgette, paprika, cherry tomaten, prei.